Ontspanning Meditatierelax

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van meditatie. Wetenschappelijke onderzoeken bevestigen de positieve effecten en in het bedrijfsleven wordt meditatie vaker ingezet om medewerkers beter te laten presteren. Een moment voor jezelf. Even niets hoeven. Je afsluiten voor de prikkels uit de buitenwereld. Niemand die je stoort. Via een geleide meditatie gevolgd door een stilte meditatie bereik je een staat van diepe, innerlijke rust. Na afloop ga je heerlijk ontspannen weer naar huis.
Deze meditatie-bijeenkomsten vinden plaats in kleine groepen. Wil je ervaren hoe dat voor jou is? Je bent van harte welkom. Ervaring is niet nodig, iedereen kan het! Kom een keer gratis kennismaken!
Iedere Donderdag (muv schoolvakanties) 20:45 tot 22:00 uur. €10,- per keer of € 80,- voor 10 rittenkaart. Stationsstraat 52Informatie of aanmelden.


klanken-gongMediteren met klankschalen

Een geleide meditatie wordt verdiept en versterkt door klanken. Terwijl je ligt met je aandacht naar binnen gericht, word je volledig ondersteund om tot innerlijke rust te komen en je op te laden met nieuwe levensenergie. Het is weldadig voor lichaam en geest.
 
Gert Gerrits van in2sense geeft klankbaden met voornamelijk oude klankschalen uit het Himalayagebied. Deze schalen hebben een hoge kwaliteit en een bijzonder diepe werking. Ze brengen je fysieke en energetische lichaam in trilling en werken helend en ontspannend.
 
Het is prettig om een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn.
Zondag 5 februari 10:00 uur, €15,-        Stationsstraat 52Informatie of aanmelden. (VOL)
Zondag 12 maart 19:30 uur, €15,-           Stationsstraat 52Informatie of aanmelden.

Mediteren met Live Muziek cd-cover-angels-1400x1400

Een heerlijk ontspannende geleide meditatie gedragen door live muziek van John Hoevenaars (alias Jenas). Via een geleide meditatie ga je op een innerlijke reis en speelt John muziek van zijn eerste en tweede spirituele CD’s.

De intensiteit van de muziek helpt je om te ervaren hoe je om kunt gaan met prikkels uit de buitenwereld en het ontdekken van je innerlijke rust.

Datum volgt 
Stationsstraat 52Informatie of aanmelden.


Mediteren voor kinderen  
We leven in een drukke tijd waarin veel van ons en onze kinderen verwacht wordt. Er komen veel prikkels op een kind af die allemaal verwerkt moeten worden. Soms lukt dat niet zo goed en heeft het kind echt even rust nodig om in balans te blijven. Maar echt ontspannen valt niet altijd mee.

Mediteren is een effectieve manier om echt tot rust te komen. Recente onderzoeken tonen aan dat meditatie bij kinderen bijdraagt aan groei van zelfvertrouwen en beter slapen. Ze kunnen zich beter concentreren en worden zelfbewuster. Creativiteit groeit door de visualisaties en leerprestaties verbeteren omdat kinderen zich beter kunnen focussen.

Iedere 2de donderdag van de maand om 16:30 uur zijn er meditatiebijeenkomsten voor kinderen. Ze leren routine op te bouwen in het mediteren zodat ze de oefeningen ook thuis kunnen doen. Een vaardigheid die ze de rest van hun leven kunnen toepassen.

Tijdens deze bijeenkomsten ervaren de kinderen het verschil tussen afgestemd zijn op de buitenwereld of afgestemd zijn op hun innerlijke wereld. Ook doen we een visualisatie hoe ze met gedachtes om kunnen en hoe ze in zichzelf rust en vertrouwen kunnen vinden. De eerste keer is gratis en daarna € 5,- per sessie. Graag vooraf even aanmelden via het aanmeldformulier of 06-81833116


Inspiratieworkshop “Luchtig Leven”luchtig ademen

Luchtig leven doe je vanuit je tenen, met volle teugen en genietend. Ademen is voor de meeste mensen iets heel vanzelfsprekends. En toch zijn er heel veel mensen die onbewust niet goed ademen. Wie niet gebruik maakt van zijn maximale ademcapaciteit, doet niet alleen zijn lichaam te kort, maar ook zijn geest. Onze manier van ademen beïnvloedt onze mentale en emotionele patronen, hoe we denken en hoe we omgaan met emoties en spanningen.
Een volledige vrije ademhaling brengt lichaam en geest in balans en maakt de weg vrij voor persoonlijke groei. Leer in deze workshop hoe je ademt, hoe het ook anders kan en wat het effect is van anders ademen. Geef jezelf meer lucht om voluit te leven.

Dinsdag 7 februari 9:30 uur, €15,- Stationsstraat 52Informatie of aanmelden.