Samen met drie andere bevlogen pioniers op het gebied van talentmanagement heeft New Talent in 2012 een broedplaats opgezet waarin mensen uit organisaties die actief bezig zijn met talentmanagement elkaar ontmoeten. Deze broedplaats is een initiatief waarin bevlogen experts en verantwoordelijken voor talentmanagement kennis en ervaring met elkaar delen. Professionals die gedreven worden door de overtuiging dat werken vanuit talenten organisaties en individuen beter maakt. Beter in resultaat, beter in duurzaamheid, wendbaarder en gelukkiger. En werken vanuit talent maakt dat je klaar bent voor morgen.

Waarom neemt Dirk Jan Jonker (Manager Talent Development Manpower) deel aan Talent de Ruimte?

Talent de Ruimte inspireert, omdat we het echte verhaal van organisaties te zien en te horen krijgen, de echte dilemma’s, de echte successen, de echte blunders…en niet de ‘full color brochure’ met alle mooie bedoelingen.

Omdat het gaat over kennis delen en creëren waarbij de uitkomst niet van te voren vast staat. Omdat iedereen zijn eigen verhaal meebrengt, er geen universele waarheid is, we allemaal onze eigen dromen en beperkingen hebben. Maar allemaal vanuit het geloof dat werken vanuit talent de wereld een beetje beter maakt.

Talent de ruimte is een initiatief waarin je bevestigd word in je eigen denken en handelen als het gaat over talent. Waar je even – weg van de drukte van alledag- reflecteert op wat is en wat zou kunnen zijn en waar je ook praktische handvatten krijgt aangereikt om weer een grote of kleine stap in je eigen werkomgeving te zetten.

Talent de ruimte is ambitieus. We willen de wereld opschudden, de wereld overtuigen van het belang van ieder mens. Omdat we geloven dat werk zoveel meer is dan ‘brood op de plank’. Werk en talent gaan over zingeving, identiteitsvorming over ‘er toe doen’. Dat is wat we de wereld willen laten zien, voelen en meemaken. 

Begint niet elke grote reis begint met een kleine stap? Morgen je baas uitdagen op talent, de talenten van je team verkennen, met je opdrachtgever de business case van talentmanagement bespreken zijn wat ons betreft al stappen.

Data voor 2015 zijn: donderdag 4 juni, dinsdag 15 september en maandag 23 november

Maart 2015 waren we met Talent de Ruimte te gast bij de Gemeente Amsterdam voor een inspirerende sessie. Katja van den Berge (afdelingsmanager Amsterdamse School) nam ons mee in de veranderingen die de gemeente en haar mensen doormaken en de rol van de Amsterdamse School als het gaat om leren en ontwikkelen in dit proces. Met als centrale vraag: hoe kun je door leren en ontwikkelen betere resultaten neerzetten?

Annemarijn Koop (Programmamanager Ontwikkelen Leerlijnen) heeft uitleg gegeven over de inzet van onder andere Veranderpit als instrument om medewerkers inzicht in hun talenten te geven. Marie-Anne Goedmakers (senior adviseur personeel en management ontwikkeling) heeft met ons een korte sessie Veranderpit gedaan.
Talent de Ruimte 2014 kende weer vier mooie en inspirerende bijeenkomsten. We waren te gast bij Waterschap de Dommel, Capgemini, Ricoh en Nuon/Vattenfall. Tijdens deze sessies hebben steeds het talentmanagement programma van de organisatie en actuele casussen centraal gestaan.