Toekomst

Strategiescan
Ieder mens volgt een eigen strategie. Dit is jouw manier om zo goed mogelijk door het leven te gaan. De meeste mensen zijn zich niet bewust van hun eigen strategie. Toch is deze van grote invloed op je leven en op de keuzes die je maakt.

Levensstrategie
Het ontwikkelen van een levensstrategie begint al op jonge leeftijd. Je doet ervaringen op in de interactie met anderen. En je ontdekt dat hoe jij reageert op een gebeurtenis, van invloed is op het resultaat. Dit soort levenservaringen heeft invloed op de strategie die je ontwikkelt. Daarmee is jouw levensstrategie eigenlijk een optelsom van jouw unieke ervaringen, de manier hoe je daarmee bent omgegaan en het resultaat dat je daarmee geboekt hebt.

Je strategie aanpassen
Soms kom je tot de ontdekking dat jouw strategie niet meer werkt. Bijvoorbeeld omdat je in een andere levensfase terecht bent gekomen, omdat je (werk)omgeving is veranderd of omdat je een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt. Om tot een andere strategie te komen, heb je inzicht nodig in je huidige patroon.

Een strategiescan bestaat uit twee delen: een (online) vragenlijst gevolgd door een persoonlijk gesprek van 1,5 uur. Na afloop heb je inzicht in wat je doet, zodat je bewustere keuzes kunt maken.

Let op: Het gaat er niet om te ontdekken hoe jouw strategie tot stand is gekomen. Een strategie is nooit goed of fout. Zie het als een patroon dat je geholpen heeft, maar nu niet meer past. Tijdens een strategiescan ligt het accent op het ontdekken van nieuwe kansen. Dit helpt je om op een soepele manier door het leven te gaan.

Het zijn niet de sterkste of slimste die overleven, maar diegene die zich het beste aanpassen aan een veranderende omgeving” (citaat van Darwin, grondlegger van de evolutietheorie).